Sala RAP

Considerând modul în care viața și societatea contemporană funcționează, dacă ai o gândire vie și sănătoasă șansele sunt să ajungi undeva sus în ierarhia vreunei corporații, în sectorul financiar, să lucrezi în publicitate sau în cel mai bun caz să ai succes pe la conferințe în lumea academică, sau la marile evenimente de artă. Ce ar fi o gândire moartă e întrebarea noastră atunci sau dacă nu moartă cel puțin patologică. Probabil o gândire moartă nu e atât o gândire din lumea asta, determinată de ce cunoaștem cât o gândire orientată spre necunoscut, noapte, întuneric – sau e completa anihilare a gândirii.

Pentru populația Wari’ din Amazonia sufletul nu dă corpului emoții, gânduri sau conștiință, ci îl face instabil. Wari’ cred că oamenii sănătoși și activi nu au suflet. O gândire patologică, neagră (o gândire-pasiune) deschide posibilități metamorfice, produce slăbirea formei umane, o pierdere constantă a oricărei definiții a umanului. Oscilația între necunoscut și ce poate fi mai rău, între gândirea moartă și gândirea mortală ar putea fi începutul discuției despre un nou tip de politică, de cunoaștere și existență.

Atelier Gânduri Negre – În atelier vom aborda această gândire moartă atât prin abordări teoretice cât și prin practici Biosorcery.