Animal Liberation. Philosophy and Future Prospects | conferință Peter Singer (în engleză)

Peter Singer profesor de bioetica la Universitatea din Princeton si profesor de onoare al Universitatii din Melbourne este considerat cel mai important filosof in viata si cel care a dat nastere conceptului etic de drept al animalelor, fiind totodata si cel mai de seama promotor al acestei idei.
Cartea lui, „Animal Liberation” publicata in 1975 a devenit un text de referinta, inspirand multe strategii si politici privind protectia animalelor.

Peter Singer este un pionier si in alte domenii ale eticii si militantismului cum ar fi: abordarea etica a saraciei mondiale, a eutanasiei, avortului sau crizei mondiale a alimentelor, propunand in acelasi timp si solutii inovatoare.
In prezent este invitat sa sustina prelegeri la cele mai importante centre academice si foruri politice din lume, dar este implicat si in miscarea activista privind drepturile animalelor. Conceptele sale teoretice privind societatea si lumea animala sunt o sursa de inspiratie pentru toate miscarile si organizatiile din domeniu.

Peter Singer este prezent pentru prima data in Romania la Cluj, impartasindu-ne din experienta sa si oferindu-ne oportunitatea unui schimb de idei despre problemele societatii contemporane si despre modul in care ne raportam ca indivizi la interactiunea cu animalele si mediul inconjurator.